Kampeer Tips

Expert Tips

We vroegen een aantal tips voor beginnende kampeerders. Hier is wat ze vertelden onder het mom van "Ik zou willen dat ik dat eerder had geweten!" :

- Investeer in een goede en warme slaapzak. Als de nachten koud en regenachtig zijn dan weet je waarom. Bezuinig hier niet op, want een goede slaapzak is goud waard. Ga voor een 4-seizoenen slaapzak met een degelijke voering en insteek. Koop ook meteen een tent warbij je elke persoon 2 keer telt, want je bagage wil je natuurlijk ook binnenzetten.

-Opzetten van je tent doe je op een lichte helling of verhoging van de grond, rol een bal over de grond en kijk of het ergens afloopt. In een dalletje wil je niet zitten, want anders kan je volgende keer als je een dagje weg bent geweest naar je tent toe gaan zwemmen...

-Hoeveel spullen heb je daadwerkelijk nodig in je vakantie? Ik nam altijd 3 keer meer kleren mee dan ik nodig had en dat voor maar 7 dagen. Minder is beter.

-Nooit, maar dan ook nooit luisteren naar de standaard 9 persoonstent of 12 persoonstent. Hoeveel mensen er in een tent passen? Een 9 persoons tent? Alle grote tenten zijn gebaseerd op meer dan 6 personen (en dan nog met niet al teveel bagage) en de rest is flauwekul. Tel per persoon een extra persoon mee voor de bagage. Dus om 9 personen in een tent te proppen moet je een 18 persoonstent hebben en dan heb je de ruimte die je nodig hebt om te slapen.

-Neem altijd een veel warmere slaapzak mee dan je denkt dat je nodig hebt, je zal me later dankbaar zijn. Ook al is het overdag 25 graden, het kan s nachts dan zelfs nog vriezen. En denk nu niet: "Oh, dan leg ik er wel een deken of dekbed bovenop"... De kou komt vanuit de grond naar boven toe dus dat is behoorlijk zinloos.

 

 

Kampeer Tips

Welke tent moet ik kopen? Voordat u kiest voor een tent moet u natuurlijk weten hoeveel mensen er mee gaan kamperen, en u moet ook de bagageruimte meerekenen. Tenten worden gemeten in het aantal ligplaatsen, maar u moet ervan uitgaan dat uw bagage de grootte is van een persoon. Dus voor twee personen, zal u het meest comfortabel overnachten in een 3persoons tent of 4-persoons tent. Dit houdt in dat wanneer u met 4 personen bent, een 8 persoons tent dan voldoende ruimte gaat bieden voor u, uw familie en al uw bagage. Verder is een gezinstent of familietent qua ruimte goed te doen, want er zijn meerdere slaapvertrekken, die van elkaar te scheiden zijn door een soort muren die je naar boven kan oprollen, er zit meestal een geintegreerd grondzeil in en er zitten vaak portieken en luifels aan.

 

 

Expert Tips

Voordat u gaat kamperen: Oefen in het opzetten van de tent. Hierdoor raakt u vertrouwd met het opzetten, de volgorde waarin dit gebeurd en u kunt meteen zien of alle onderdelen erbij zitten, passen en ook kloppen. Mocht er een defect zijn of iets missen wat essentieel is voor de tent ,dan kunt u dit nu nog oplossen of vervangen. Vermijd condensatie! Condensatie gebeurt in de meeste tenten en wordt vaak verward metlekken als het water bezinkt op de tent en vormen zich druppeltjes. Om condensatie te minimaliseren: - Zorg ervoor dat alle beschikbare openingen volledig open staan. - Houd alle "deuren" opgerold, tenzij dat echt nodig is ze naar beneden te doen. - Schud of veeg het vocht weg in de buitentent; Wees gerust: vegen zal het waterdicht maken van de buitentent niet aantasten.

 

 

Caravan Tips

Zorg voor de juiste wegenvignetten of doe dit ter plaatse. Zorg ervoor dat uw caravan technisch in orde is en banden op spanning. Voor het rijden nogmaals checken of de verlichting in orde is en de spiegels in de juiste stand staan. Kijk op de auto na op technische staat, vul de koelvloeistof bij, motorolie en ruitenwisservloeistof. Zorg op warme dagen voor voldoende drinken en eten en houdt rekening met files. Stop tijdens het rijden elke zoveel honderd kilometer of elke 2 tot 3 uur, voor een kleine verfrissing en ontspanning van de benen