Campings in binnen- en buitenland

Camping Nederland

Veel mensen gaan kamperen in Nederland. Voor jong en oud is er dan ook voor iedereen wel een geschikte camping te vinden. Van jongerencampings tot gezinscamping, van Texel tot aan Limburg zijn er verspreid over Nederland honderden campings te vinden, met elk zijn eigen inrichting en doelgroep. Nederland is dan ook het kampeerland bij uitstek om lekker te ontspannen en bij te komen tijdens een campingvakantie. Niet alleen kamperen de Nederlanders zelf er graag en doen dit ook vaak het hele jaar door, er zijn ook veel meer campings en kampeervoorzieningen dan welk ander Europees land dan ook. Dus voor iedere kampeerder is er altijd wel een geschikte camping in Nederland te vinden.

 

 

Kamperen bij de boer

Een boerderijcamping is zoals de naam al zegt een camping die zich bevindt op of dichtbij een boerderij, of op het erf van een boerderij. Dit is hartstikke leuk en leerzaam voor zowel kinderen als voor de ouders. Zo kan je bijvoorbeeld in de stallen kijken, het melken van koeien zien en vaak ook zelf proberen. Een boerderijcamping kan een heel geschikte camping zijn voor ouders met kinderen die niet vaak naar een boerderij heen gaan. De ouders kunnen dan heerlijk genieten van de rust op de camping zelf, want het is daar een stuk rustiger dan op de meeste campings, terwijl de kinderen naar de boerderijdieren kunnen gaan. Een boerderijcamping is meestal ook een kleinere camping, waarbij de boer een stuk van zijn land of zijn erf heeft verbouwd als camping. Op de camping moet je niet teveel faciliteiten verwachten, maar vaak is er wel een speeltuintje en een voetbalveldje. Ook zijn sommige boeren creatief geweest en zijn er sanitaire voorzieningen als wasbakken voor de afwas, douches en toiletten. Een zwembad zal je echter niet snel aantreffen. De meeste mensen gaan naar een camping bij de boer omdat daar de echte rust is te vinden, dit in tegenstelling tot de jongerencampings en gezinscampings.

 

 

Camping Italie

Kamperen in Italie is alle langere tijd bijzonder populair bij de Nederlanders. Hele enclaves worden gevormd rond het Gardameer. De meest populaire streken voor een kampeervakantie in Italia zijn dan ook vooral de regio’s rondom de Adriatische kust bij Venetie, zoals het Gardameer en Toscane. Hier heb je dan ook volop keuze uit allerlei soorten campings, zodat je altijd een camping kunt vinden die bij jou past. Van simpele campings, waar je lekekr back to basic je tentje opzet, tot aan de glampings, waar je je in luxe waant op vakantie. Ook kamperen bij de boer is hier al een tijdje populair en wordt een steeds groter wordende trend door de crisis en het gebrek aan financiele middelen om duur op vakantie te gaan. Ook bestaat er in Italie een manier om nog goedkoper de vakantie te vieren; de area di sosta. Dit zijn grote vakken langs de kant van de weg waar campers mogen staan en mogen blijven staan. De maximale tijd dat je er mag staan is een beetje onduidelijk, dus let op de lokale regels en er zijn ook voorzieningen aanwezig zoals water en elektra.